Individuele therapie


Als je iets wilt pakken, moet je het heel even loslaten.      
Als je iets wilt loslaten, moet je het heel even pakken."

                                                                  Lao-Tse(+/600v.C.)Zit je met jezelf in de knoop op het gebied van de liefde ,werk, studie of een ander aspect van je leven?

Heb je het gevoel dat de mensen om je heen je niet begrijpen?
Voel je je somber, angstig of in de steek gelaten?


Heb je het gevoel dat iedereen je op je huid zit?

Loopt je hoofd over en weet je niet meer waar je moet beginnen?

Voel je je gespannen en heb je onverklaarbare klachten?


Vaak hangt dit samen met:

Je hechtingspatronen. Hechtingspatronen zijn de manieren die je ontwikkeld hebt in het omgaan met je ouders en andere mensen die voor jou belangrijk waren. Hechtingspatronen zijn zo belangrijk omdat je nu nog steeds vanuit deze patronen naar jezelf en je omgeving kijkt. Deze kijk op jezelf en de wereld beïnvloed je emotie, je gedachten en je gedrag. Kortom de manier waarop je in het leven staat.


Nog voor de woorden:

Deze hechting komt al tot stand voor dat je geboren wordt en je woorden kunt vormen, het begint namelijk al in de baarmoeder. Daardoor heb je vaak geen woorden voor deze gevoelens.


Gelukkig hoeft het niet zo te blijven:
Het gaat hier in essentie over die aspecten van je hechtingspatronen waar je nu nog last van hebt. Waar komen die patronen vandaan, wat maakt dat je ze nu nog vasthoudt, welke bewegingen maak je. Trek je jezelf snel terug en doe je dingen wel alleen, of ben je juist op de ander gericht en vergeet je daarbij snel jezelf. Dit zijn allemaal bewegingen die je maakt in het contact met anderen. Of het nu de liefde, het werk of een ander aspect van je leven betreft. Het is een soort automatisch snelweg die je opgaat zonder je dat bewust te zijn. Door je bewust te worden van deze patronen ga je ervaren dat je een keuze hebt, dat je kunt vasthouden aan je oude patroon of een nieuwe weg kan inslaan. Door je steeds weer bewust te zijn van die keuze kun je nieuwe paden ontwikkelen en wordt die oude bekende snelweg een steeds smaller pad. Je merkt dan dat je jezelf los kan gaan zien van je geschiedenis. Vooral op die punten waar je last hebt van je verleden. Waar het om gaat is van welke gedachten over jezelf je nu nog last hebt. Wat belemmert jou om jezelf te zijn, om stevig op je eigen benen te staan, je hart te volgen en je passie te leven in relatie met je omgeving.

In mijn praktijk in Oss starten we met een intake om een eerste indruk te krijgen waar het om gaat. Tijdens dit gesprek komen de hulpvraag, en de gewoontepatronen uit de geschiedenisaan de orde. Dit gesprek werkt vaak al verhelderend. Aan het eind daarvan beslissen we van beide kanten of we met elkaar in zee willen gaan.

Wat mijn aanpak zo bijzonder maakt:

Naast wat je misschien denkt over psychologen dat ze gesprekken met je houden over je problemen en daar proberen om handigere oplossingen voor te vinden, geef ik je op mijn enthousiaste, warme deskundige manier inzicht waar deze problemen uit voortkomen. Dit doe ik door je je gevoelens te laten onderzoeken zowel via gesprekken als visualisaties, ervaringsoefeningen en emotioneel lichaamswerk. (Dit houdt in dat de bewustwording van het gevoel zich in je lichaam uit.) Tevens geeft het werken met je deze ervaringsgerichte technieken je de mogelijkheid om de keuzes die je maakt ook echt te integreren.Daarnaast kan ik ook nog met energie werken, zodat ook 'vergeten 'stukken weer naar boven komen en je je die bewust kunt worden, zodat je ook die mee kunt nemen in je veranderingsproces.


Wat kost individuele therapie?

Tien tips die je helpen los te laten


Ik wil je als je met jezelf in de knoop zit op welk aspect van je leven dan ook graag helpen een los begin van je kluwen te vinden. Het is mijn ervaring, dat als ik je dat losse begin toon en dat stap voor stap met je ga volgen je er achter komt dat die kluwen niet zo onontwarbaar is als hij lijkt.